Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Λαμπρό Αρχιερατικό συλλείτουργο

Κορυδαλλός | Θάνος Θανόπουλος
Λαμπρό Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, στον πανυγηρίζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού.
Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, συλλειτουργούντων του οικείου Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου.
Να αναφερθεί ότι ο Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και έσπευσαν να τιμήσουν τους προστάτες τους.
Παρόντες στην Θεία Λειτουργία ήταν εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σταύρο Κασιμάτη.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή, τονίζοντας ότι ''οι Άγγελοι δημιουργήθηκαν πριν από τον υλικό κόσμο και το έργο τους είναι να αινούν και να δοξολογούν τον Θεό και να εξαγγέλουν στους ανθρώπους τα θελήματά Του''.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νικαίας για την πρόσκληση να προστεί της Πανηγύρεως, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Μητροπολίτης Νικαίας γι' αυτόν είναι δεύτερος πατέρας, διότι όταν ήταν Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εγώ νέος κληρικός με προστάτευσε με την αγάπη του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε στα προπύλαια του Ναού δέηση, διότι λόγω βροχής δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί η λιτανεία.