Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Θυρανοίξια Ιστορικού Ναού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά τελέστηκαν σήμερα Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014  τα θυρανοίξια του ιστορικού ναού των Ασωμάτων Ταξιαρχών Κορυδαλλού κτίσματος του 10ου αι μ.Χ.
 Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας και Κορυδαλλού κ . Αλέξιος, ο οποίος σήμερα συμπληρώνει 19 έτη από τότε που η Ιερά Σύνοδος τον εξέλεξε Επίσκοπο και Μητροπολίτη της ιστορικής Μητροπόλεως  Νικαίας.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ . Προκόπιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π . Χρυσόστομος Παναγόπουλος και πλήθος ευλαβών ιερέων.
Η συμμετοχή του ευσεβούς λαού ήταν συγκινητική ,η παρουσία αντιπροσωπειών των σχολείων μας και των μικρών παιδιών από τις νεανικές ομάδες της ενορίας μας καθοριστική.
Τίμησαν την εκδήλωση  με την παρουσία τους η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ Λίνα Μενδώνη, οι βουλευτές της περιφερείας, ο Αντιπεριφερειάρχης , ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Σταύρος Κασιμάτης, θερμός συμπαραστάτης σε όλη την πορεία του έργου  με το Δημοτικό Συμβούλιο, στελέχη της Α΄ Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μεταβυζαντινών Μνημείων , ο ανάδοχος του έργου με όλο το επιτελείο που εργάστηκε με σεβασμό για την αποπεράτωση των εργασιών .
Ακολούθησαν εγκάρδιες ευχαριστίες από τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλοι συγκινημένοι εισήλθαν να προσκυνήσουν τον Ιστορικό Ιερό Ναό.
                                                                

                                                                            ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ















 ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 7π.μ.