Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

20 Χρόνια Αρχιερατείας Σεβασμιωτάτου Μητροπολήτη μας Νικαίας κ Αλεξιού


Κορυδαλλός | Θάνος Θανόπουλος
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015, η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορυδαλλό.
Σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, συμπλήρωσε 20 χρόνια από την ημέρα της χειροτονίας του σε Μητροπολίτη.
Με αφορμή την σημερινή επέτειο τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας, πλαισιούμενου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Παναγόπουλο, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Γρηγόριο Μπατιστάτο και τους εφημερίους του Ναού.
Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον Κωνσταντίνο Μπατιστάτο.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα χαρακτηριστικά του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, τους εκλέκτορες Αρχιερείς, τον μακαριστό Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα που του είχε παραδώσει την αρχιερατική ράβδο, τον μακαριστό Μητροπολίτη Σμύρνης Αγαθάγγελο που του είχε παραδώσει την Μίτρα καθώς και όλους τους Αρχιερείς που εκείνη την ημέρα ήταν παρόντες.
Στην συνέχεια ο π. Γρηγόριος προσφωνώντας τον Σεβασμιώτατο μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Το λειτουργικό σας ήθος, το άτυφον της καρδίας σας, την ποιμαντική σας μέριμνα για τους πτωχούς, τους ανέργους, τους πολυτέκνους, τους γέροντες, τους ασθενείς και τους φυλακισμένους και την αγωνία σας για τους νέους''.
''Θα μείνει αλησμόνητη στην μνήμη μας η χαρά και η πνευματική σας ευφροσύνη, όταν έγινε πραγματικότητα το μεγάλο σας όνειρο. Η ανοικοδόμηση της Ι.Μ. Αγίων Πατέρων Περάματος, ενός έργου που απετέλεσε την πεμπτουσία της εικοσαετούς Αρχιερατείας σας. Εσείς το εμπνευστήκατε αυτό το έργο, εσείς το υλοποιήσατε με πολλούς κόπους και αγώνες, και εσείς πρώτος απ' όλους μας αναπαύεσθε, βλέποντας το Μοναστήρι να στέκεται βράχος ακλόνητος επί του ιστορικού όρους Αιγάλεω στο Σχιστό Περάματος, δίνοντας στο σύγχρονο κόσμο την μαρτυρία του γνησίου μοναχικού ιδεώδους'', πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο π. Γρηγόριος.
Τέλος να αναφερθεί ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού πραγματοποιήθηκε δεξίωση, όπου μεταξύ άλλων προβλήθηκε ένα βίντεο αφιέρωμα στην εικοσαετή Αρχιερατεία του Σεβασμιωτάτου.




 πηγή: http://romfea.gr/ieres-mitropoleis/29730-2015-01-25-12-15-06