Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πρόγραμμα Μεγαλης εβδομάδος


Νέα απο το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο


<<Το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο με σεβασμό στα οικονομικά προβλήματα των απόρων ενοριτών μας θα διανείμει την Μεγάλη Δευτέρα χρήματα,είδη διατροφής,γλυκίσματα και λαμπάδες>>,έργο που πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση όλο το χρόνο



Την Κυριακή 29 Μαρτίου μετά το τέλος του κατανυκτικού εσπερινού τελέστηκε η Ιερά Παράκληση της Παναγίας μας υπέρ ιάσεως των ασθενών αδερφών μας.Στο τέλος έγινε ομιλία με θέμα τον Άγιο Παίσιο τον Αγιορείτη από τον καθηγητή κύριο Εμμανουήλ Μελινό.


Την Κυριακή 22 Μαρτίου το απόγευμα υποδεχθήκαμε στον Ιερό μας Ναό τεμάχιο Ιερού λειψάνου του θαυματουργού αγίου Νικηφόρου του λεπρού κατά την διάρκεια της τελέσεως του κατανυκτικού εσπερινού.
Το Ιερό λείψανο μετέφερε προς ευλογία των ενοριτών μας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Ιωάννης Μαρής ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο εστιάζοντας στην ζωή του Αγίου.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015



Με τη βοήθεια του Θεού σήμερα Κυριακή Β΄ Νηστειών 8 / 3 τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία εις τον πάνσεπτο Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πολιούχων Κορυδαλλού υπό τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου.
Κατά τη διάρκεια αυτής χειροθέτησε σε αναγνώστες τέσσερα νέα παιδιά πού διακονούν με ζήλο και αγάπη στό Ιερό Βήμα.
Στό τέλος η ενορία απέδωσε τιμή καί ευχαριστίες στόν Ποιμενάρχη της κ. ΑΛΕΞΙΟΝ
επιδίδοντας αναμνηστική πλακέτα για τη συμπλήρωση εικοσαετoύς ποιμαντορίας του και τη μοναδική έκφραση τής ανεξάντλητης αγάπης του πρός τούς Ιερείς καί το θεοστήρικτον ποίμνιό του. 









Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Με λαμπρότητα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού σήμερα 1 Μαρτίου 2015, έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, όπου τέθηκε σε ιερό προσκύνημα και τελέστηκε κατανυκτικός εσπέρινός.
Επίσης σήμερα ήταν και η καθιερωμένη συνάντηση της Νεάνικής Ομάδας που σαν  θέμα συζήτησης είχε  <<Η νηστεία των τροφών και των Πράξεων>>.  Ομιλιτής ήταν ο Αγαπητός π. Βασίλειος Αποστολόπουλος, που με τα ώραία και απλοποιημένα λόγια του, έδωσε σε όλους τους ακροατές την απάντηση στην ένοια της << νηστείας >> δηλαδή  στο σώμα στον νού και στην ψυχή όλων μας.