Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού Ιερά Πανήγυρις 2016

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού


Με τη βοήθεια του Θεού και την ευχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, άρχισαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό μας Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού με την ευκαιρία της εορτής των Αρχαγγέλων.

Σήμερα Κυριακή 6/11 τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος μετά των εφημερίων του Ιερού Ναού.

Το απόγευμα και ώρα 5μμ θα τελεσθεί το Ιερό Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου.

Τη Δευτέρα 7/11 ώρα 18:30 ο πανηγυρικός εσπερινός και την Τρίτη 8/11 ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελεστούν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου.

πηγή: http://www.romfea.gr










Εσπερινός των Πολιούχων του Κορυδαλλού









Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Πολιούχων Κορυδαλλού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Κορυδαλλό.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Χρυσόστομο Παναγόπουλο, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.

Να αναφερθεί ότι κατά εκατοντάδες συνέρρεαν οι πιστοί στον Ιερό Ναό, καθ' όλη την διάρκεια της ακολουθίας του εσπερινού για να προσκυνήσουν την εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομος Παναγόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: ''Οι Άγγελοι είναι δημιουργήματα του Θεού και κύριο έργο τους είναι η ακατάπαυστη δοξολογία του Θεού, είναι κυρίως λειτουργικά πνεύματα, στέκουν για να διακονήσουν τους ανθρώπους και να τους προστατέψουν, αρκεί βεβαίως οι άνθρωποι να προσπαθούμε με ταπείνωση να τηρούμε το θέλημα του Θεού''.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιμ. Χρυσόστομος τόνισε: ''Διακονούν οι Άγιοι Άγγελοι και τους ανθρώπους όταν εκείνοι μετανοήσουν. Είμαστε αδύναμοι και ευπαθής αλλά δεν είμαστε μόνοι, έχουμε πλάι μας κάθε στιγμή τον Άγιο Άγγελό μας πρόθυμο να μας στηρίξει στις σωτηριώδης επιλογές μας.''

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ευχήθηκε στους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό ο Θεός να μας αξιώσει όταν θα φεύγουμε για την αιωνιότητα, Άγιος Άγγελος να συνοδεύσει την ψυχή μας και να την βάλει στον Θρόνο της μεγαλοσύνης του Θεού.

Να σημειωθεί ότι στον εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Τραγάκης.

Τους ύμνους έψαλλε πολυμελής βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ευάγγελου Βασιλείου.

Τέλος ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία της Εικόνας των Πολιούχων Κορυδαλλού προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.

Περισσότερες Φωτογραφίες Δείτε Εδώ


Νικαίας Αλέξιος: ''Η Εκκλησία είναι η μάνα μας''

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου η Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Πολιούχων Κορυδαλλού.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Χρυσόστομο Παναγόπουλο, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος ανέλυσε το νόημα της σημερινής εορτής και αναφέρθηκε στο έργο των Αγίων Αγγέλων.
''Η Εκκλησία στάθηκε κοντά στο λαό σε όλη την πορεία του έθνους μας και όπως έχω ξαναπεί η Εκκλησία είναι η μάνα μας, που μας αγκαλιάζει από την στιγμή που θα γεννηθούμε'' υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς που γέμισαν τον ασφυχτικά τον Ιερό Ναού για να τιμήσουν τους Πολιούχους του Κορυδαλλού να πορευθούν στο υπόλοιπο της ζωής τους με την προστασία των Αγίων Αγγέλων και να δοξάζουν αενάως τον Κύριο.
Να σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες παρέστη ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Τραγάκης και μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης του Κορυδαλλού.
Να αναφερθεί ότι τους ύμνους έψαλλε πολυμελής βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ευάγγελου Βασιλείου.
Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικονας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, συνοδεία αγήματος, της φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, και της Ελληνμικής Αστυνομίας, αντιπροσωπείες όλων των Σχολείων του Δήμου, ενώ την τήρηση της τάξεως είχε αναλάβει το Αστυνομικού Τμήμα και η Τροχαία Κορυδαλλού.
Τέλος ο Μητροπολίτης Νικαίας ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες που παρέστησαν στον σημερινό εορτασμό, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Ζώρζο για την άριστη διεξαγωγή του εορτασμού καθ' όλη την διάρκεια του διημέρου, ενώ τόνισε ότι πρέπει να φροντίσουμε για την νεολαία μας, τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς θα αποτελέσουν τους αυριανούς επιστήμονες και το μέλλον της πατρίδας μας.

Περισσότερες  Φωτογραφίες  Εδώ

Δείτε Βίντεο Από την Θεία Λειτουργία