Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Προσκυνηματική Εκδρομή

Tην Κυριακή 9 Δεκεμβρίου  2012 θα πραγματοποιηθει απογευματινη εκδρομη στον Άγιο Νεκτάριο στην Καμάριζα και μετά το προσκύνημα θα επισκεφθούμε τον Ασθενή Γέροντα Νεκτάριο.
Αναχώρηση από το Ναό 15.30 .Τιμή εισητηρίου 10 Ευρώ.
Τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκδρομή θα ενισχύσουν το Φιλοπτωχο ταμείο της Ενορίας μας.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Νυκτερινή Θεία Λειτουργία

Αρκετός κόσμος προσήλθε στην νυκτερινή Θεία Λειτουργία που έγινε στον Ιερό Ναό στις 20/11/2012 για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου κάτω υπό το φώς τον κεριών με Αγιορείτικο Τυπικό.
Παραθέτουμε φωτογραφίες.




Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν επίσης και αρκετά άτομα της νεανικής ενοριακής ομάδας όπου και αρέσε πολύ αυτός ο διαφορετικός τρόπος τέλεσης.
Στο τέλος μοιράστηκαν απο τον πατέρα Γεώργιο στους πιστούς και στην νεανική ομάδα εκ μέρους του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη Νικαίας - Κορυδαλλού κ.Αλεξίου εικόνες της Μητέρας όλων μας Παναγίας με ευχές και ευλογίες του ιδίου.



Απο την Φωνή των Πειραιωτών

Εορτασμός και λιτανεία της Ιερής Εικόνας των Ταξιαρχών Κορυδαλλού

Και φέτος οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες πολιούχοι Κορυδαλλού γιόρτασαν την Ιερά Σύναξή τους, κατά την οποίαν δήλωσαν Ομόνοια, Ένωση και Προσοχή στο Θείο Θέλημα και κάλεσαν τους πιστούς στο προσκύνημά τους να στοχαστούν μαζί Τους και να δοξάσουν τον Κύριο μέσα σε μια ατμόσφαιρα εξαιρετικής λαμπρότητας. Ετελέσθη ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιεροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Αλεξίου, ο οποίος επικαλέστηκε την σύμπραξή Τους στο θεάρεστο έργο του Ναού των Ταξιαρχών και όλης της Μητροπόλεως προς τους ευρισκομένους σε ανάγκη αδελφούς μας. Η ολοστόλιστη με λουλούδια εικόνα των Αρχαγγέλων απέπνεε στον κόσμο τη σιγουριά ότι τα εικονιζόμενα Κτίσματα του Θεού θα στέκουν πάντα φύλακες σε όποιον ευλαβικά επικαλείται την βοήθεια του Κυρίου και θα τρέχουν προς βοήθεια και συμπαράσταση. Γνωρίζοντάς το αυτό οι πιστοί, όχι μόνο από τον Κορυδαλλό, αλλά και από άλλους δήμους, κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Κορυδαλλού, για να ανάψουν ένα κερί στη δόξα Τους και φιλήσουν με πίστη και αγάπη τα άυλα πρόσωπά τους. Παρά το μεγάλο πλήθος πιστών που προσήλθε στον χώρο του Ναού, τους σημαιοφόρους και παραστάτες της Σημαίας όλων των σχολείων του δήμου, δεν δημιουργήθηκε αδιαχώρητο και αταξία χάρη στην άριστη οργάνωση και ακούραστη εργασία όλων των παραγόντων του Ιερού Ναού. Η προετοιμασία και η μέριμνα ήταν υποδειγματικές και οι εθελοντές «εργάτες» προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με ζήλο και ευγένεια, ώστε όλα να εξελιχθούν με τάξη, τυπικότητα, ευλάβεια, μα και ενθουσιασμό.
Κατά τη διάρκεια της Λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας των Αρχαγγέλων και των Αγίων Λειψάνων του Ναού με προπορευόμενες τις σημαίες των σχολείων οργανωμένων σε έναν εντυπωσιακό σχηματισμό, τη συνοδεία της μπάντας της αστυνομίας και με πολύ κόσμο να ακολουθεί, έγινε στον Κορυδαλλό ένα μικρό τοπικό «ξεσήκωμα», που προκαλούσε θρησκευτική και εθνική έξαρση σε όποιον συμμετείχε σε αυτό. Στο τέλος της Λιτανείας όλοι οι μαθητές κεράστηκαν από τους «εορτάζοντες» Ταξιάρχες τσουρεκάκια, γλυκίσματα και χυμούς και όλοι φύγαμε με την ευλογία των Αρχαγγέλων και ευχαριστημένοι, μια και όλα πήγαν κατ’ ευχήν και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του επιτελείου του Ναού. Μέχρι και ο καιρός ήταν με το μέρος του Ταξιάρχη, αφού η βροχή «αποφάσισε» να μην πέσει «λόγω της ημέρας!» κι έδωσε τη θέση της σε έναν ήλιο λίγο «κατηφή», γιατί τον περιέβαλλαν μερικά γκρίζα σύννεφα… Με τη βοήθεια των Αρχαγγέλων να μπορέσουμε και του χρόνου να πανηγυρίσουμε στη χάρη Τους μένοντας αλώβητοι από την οικονομική συγκυρία. Οι Αρχάγγελοι-βοηθοί του Θεού ας προστρέχουν προς προστασίαν του ποιμνίου Του.
 Μαρία Ν. Ταστσόγλου

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Απο την Φωνή των Πειραιωτών

Εσπερινός των Ταξιαρχών Κορυδαλλού

Με λαμπρότητα ετελέσθη ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, παραμονή των Ταξιαρχών, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Αλεξίου. Πλήθος πιστών έσπευσε να προσκυνήσει την εικόνα των Αρχαγγέλων και να πάρει την ευλογία τους. «Δύναμη Θεού» σημαίνει το όνομα του Μιχαήλ και «Άνθρωπος Θεού» το όνομα του Γαβριήλ. Ο Μιχαήλ, μετά την έκπτωση του υπερήφανου και αλαζόνα Εωσφόρου, πραγματοποίησε σύναξη (ένωση σε ένα) όλων των αγγελικών δυνάμεων και φώναξε «Πρόσχωμεν», δηλαδή να προσέξουμε και να κατανοήσουμε τι έπαθαν οι εκπεσόντες άγγελοι, οι δαίμονες, εξ αιτίας της υπερηφάνειάς τους. Αυτήν την Ιερή Σύναξη εόρτασε ο Ταξιάρχης Κορυδαλλού και μετά το πέρας του Εσπερινού προσέφερε σε όλο το φιλόχριστο ποίμνιο το παραδοσιακό τσουρέκι τονίζοντας το «Πρόσχωμεν», να προσέξουμε δηλαδή κι εμείς, ώστε να παραμείνουμε ενωμένοι και μέσα στην Εκκλησία, γιατί η απομάκρυνσή μας από Αυτήν μόνο στο δρόμο του Πονηρού μας οδηγεί. Συμμετείχαν στον Εσπερινό και προσκύνησαν την εικόνα των Ταξιαρχών και, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Κ. Στέφανος Χρήστου, ο βουλευτής κ. Τάσος Νεράντζης. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η Παράκληση των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και κατόπιν ετελέσθη ολονύχτια Αγρυπνία.

Μαρία
Ν. Ταστσόγλου

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Απολυτίκιον

08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - Σύναξη Παμμεγiστων Ταξιαρχών



Ἦχος δ’.
Τῶν οὐρανίωv στρατιῶν Ἀρχιστράτηγοι, δυσωποῦμεv ὑμᾶς ἡμεῖς οἱ ἀνάξιοι, ἵvα ταῖς ὑμῶv δεήσεσι, τειχίσητε ἡμᾶς, σκέπῃ τῶν πτερύγωv, τῆς ἀΰλου ὑμῶν δόξης, φρουροῦvτες ἡμᾶς προσπίπτοντας, ἐκτεvῶς καὶ βοῶντας· Ἐκ τῶν κινδύνων λυτρώσασθε ἡμᾶς, ὡς Ταξιάρχαι τῶν ἄνω Δυνάμεων.