Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Απο την Φωνή των Πειραιωτών για τους ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ στον Ι.Ν Ταξιαρχών Κορυδαλλού

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ στον Ι.Ν Ταξιαρχών Κορυδαλλού

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στα πλαίσια της προγραμματισμένης συνάντησης της Νεανικής Ενοριακής Ομάδας και εν όψει της εορτής των Τριών Ιεραρχών, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Λεωντσινίδη, με θέμα «Το εμπνευσμένο έργο των Τριών Παμμεγίστων Φωστήρων». Ο προϊστάμενος του Ναού αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Ζώρζος προλόγισε καλωσορίζοντας και συγχαίροντας τους νέους που παρευρίσκονταν και «δεν μπήκαν στον ιστό της αράχνης που λέγεται ραθυμία» και τόνισε πως οι ιερείς θα βρίσκονται πάντα δυνατοί στις επάλξεις, θωρακισμένοι πνευματικά, για να βοηθούν το ποίμνιο της Εκκλησίας. Ξεκινώντας ο π. Αλέξανδρος την ομιλία του τόνισε ότι οι Τρεις Ιεράρχες ήταν πρωταθλητές στον πνευματικό και κοινωνικό στίβο και αγωνιστές της Ελευθερίας και της Ειρήνης. Είχαν πετύχει να αποκτήσουν τις τρεις βασικές ελευθερίες – την σωματική, την διανοητική και την πνευματική – οι οποίες τους κατέστησαν αδούλωτες προσωπικότητες. Το μυαλό τους υποτασσόταν μόνο στην αλήθεια, δεν υποτασσόταν στην τυραννία των παθών και των ανθρώπων. Δίδασκαν τους ανθρώπους την ελεύθερη σκέψη, για να αναζητούν την αλήθεια, το ελεύθερο πνεύμα, για να πετούν σε σφαίρες υψηλής διανόησης και την ελεύθερη ψυχή, για να έχουν δυνατότητες ελεύθερης επιλογής. Οι μορφές τους παρέμειναν αιώνια αξεπέραστα πρότυπα. Καυτηρίασαν την αδικία, αγωνίστηκαν για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα και μίλησαν για την ειρήνη. Ο κόσμος είναι ειρηνοκάπηλος, έλεγαν, όχι ειρηνόφιλος κι επειδή η δίψα της ειρήνης ξεδιψά μόνον με τον Θεό, παρότρυναν τους ανθρώπους να αποζητούν την ειρήνη την «θαυμασίαν», όπως την αποκαλεί ο ίδιος ο Χρυσόστομος και της οποίας ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο ποιητής της ειρήνης, ψάλλει το εγκώμιό της στους λόγους του «Περί Ειρήνης». Απαράμιλλοι και ανυπέρβλητοι οι Τρεις Ιεράρχες, των οποίων η ποιμαντορία συγκινεί και η δράση τους αφοπλίζει, υπήρξαν σπάνιες διάνοιες με πολυμελή γνώση. Ήταν πανεπιστήμονες. Σε όλο το έργο τους προβάλλει η ένωση πίστης και γλώσσας, θεωρίας και πράξης, επιστήμης και αγιότητας, διότι η παιδεία δεν είναι μόνο νους, είναι και καρδιά. Όσοι διαβάζουν τα κείμενα των Τριών Ιεραρχών νιώθουν το κάλλος και το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας και κολυμπούν στα καθαρά νερά της χριστιανικής αλήθειας. Και αυτό, επειδή πραγματοποίησαν την σύζευξη της ελληνικής σοφίας και του χριστιανικού πνεύματος. Αυτό, άλλωστε, δείχνει και η Εορτή προς τιμήν και των τριών μαζί και προς τούτο καθιερώθηκε να είναι η εορτή της Παιδείας. Όλοι οι ακροατές κρέμονταν κυριολεκτικά από τα χείλη του π. Αλεξάνδρου, ικανού ρήτορα και φωτισμένου δασκάλου, καθώς ξεδίπλωνε το έργο των Παμμεγίστων Φωστήρων της Χριστιανοσύνης. Μετά το πέρας της ομιλίας όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν ως δώρα εικονίτσες των Τριών Ιεραρχών και σταυρουδάκια διαβασμένα στην Αγία Τράπεζα και απόλαυσαν κεράσματα με γλυκό και αναψυκτικό. Μαρία Ν. Ταστσόγλου

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Έργο Αγάπης στους Ενορίτες μας


Ύστερα από προσεκτική μελέτη οι εγγεγραμένες πολύτεκνες και άνεργες οικογένειες με
 παιδιά ενισχύονται με τα τρόφιμα και είδη καθαρισμού για όλο το μήνα με
 δύο ειδικές για εκείνους διανομές.
Το φιλόπτωχο ταμείο χορηγεί στις οικογένεις αυτές και χρηματικά ποσά,
 για την κάλυψη των αναγκών τους.
Να σημειωθεί ότι όλες οι άλλες 200 περιπτώσεις απόρων ενισχύονται με
είδη διατροφής και καθαρισμού σε τακτικές ημερομηνίες κάθε μήνα.

Βραδινή Θέια λειτουργία - Εορτή της Υπαπαντής


Την παρασκευή 1η φεβρουαριου και ώρα 21.00-24.00 στον Ιερό ναό μας
 θα τελεστεί Βραδινή Θέια λειτουργία με κατανυκτική ατμόσφαιρα για
 την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας.

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο μοναστήρι των Αγίων Πατέρων



Την τρίτη 29 Ιανουαριου 2013 και ώρα 5μμ στο μοναστήρι των
Αγίων Πατέρων στο οικολογικό πάρκο Σχιστού και στα πλαίσια του Εορτασμού των
Τριών Ιεραρχών θα τελεστεί πανυγηρικος εορτασμος, ομιλία και μοναστηριακό Δείπνο.
Η προσκληση αφορά όλους τους νέους της Ενορίας.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Νέο Πρόγραμμα Νεανικής Ενοριακής Ομάδας 2013



ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΝΙΚΑΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ  ΝΑΟΣ  ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ  ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ
ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    Ν.Ε.Ο.

Συνεχίζοντας  μια  επιτυχημένη  προσπάθεια  στις  συναντήσεις  της  νεανικής  μας  ομάδας  η  οποία  ήδη  έχει  118 μέλη, σας  γνωρίζουμε  το πρόγραμμα  των συναντήσεών  μας  για  το  Α’εξάμηνο  του έτους  2013.

ΚΥΡΙΑΚΗ   27  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2013.   Ώρα 18.00
Ομιλία με θέμα επίκαιρο για την εορτή  των Τριών Ιεραρχών,από τον εφημέριο του ναού μας Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Λεωτσινίδη.
ΚΥΡΙΑΚΗ  10  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013.  Ώρα 19.00
Ομιλία με θέμα την αρχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την ανάλογη προετοιμασία των πιστών,από τον εφημέριο του ναού μας Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π Βασίλειο Παπαδόπουλο.
ΚΥΡΙΑΚΗ  19  ΜΑΙΟΥ  2013.  Ώρα 19.00
Ανοιχτή συζήτηση σε θέματα καθημερινότητας και παράθεση δεξίωσης.
ΤΡΙΤΗ  11 ΙΟΥΝΙΟΥ  2013.  Ώρα  21.00-23.30
Εκκλησιασμός  της  ομάδας  στην  νυχτερινή  Θεία Λειτουργία  για  την εορτή  της  αποδόσεως  του  Πάσχα .
Με  ιδιαίτερο  ενδιαφέρον  και  πατρική  αγάπη  στηριζόμαστε  στην  ανταπόκρισή  σας  και  ευελπιστούμε  στη  συνέχιση  της  κοινής  μας  πορείας!!!


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

Κυρική 15 Σεπτεμβρίου 2013 ΩΡΑ 19.00  στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού και συντονισμός της δράσης για την νέα περίοδο.Το πρόγραμμα της νέα περιόδου εκτός απ'ο ομιλίες θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε Μοναστήρια για πνευματικές ανατάσεις.