Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η Ρομφαία έγραψε για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας

Τα ονομαστήρια του γιόρτασε ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος         (πατήστε επάνω για μετάβαση απευθείας στον σύνδεσμο)

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας η μνήμη του Οσίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 στον Ιερό Ναό Οσίας Ξένης Νικαίας. Μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου συνιερούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σαλώνων κ. Αντώνιος και Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος εδέχθη στο Επισκοπείο,  τις ευχές Σεβ. Αρχιερέων, του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού, ενώ πλήθος νέων εκδήλωσαν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Ποιμενάρχη, για τη συνεχή στοργή και συμπαράστασή Του προς αυτούς.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου ο 1ος Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος, η οποία αποτελεί τόπο ψυχικής ηρεμίας και φιλανθρωπίας. Ο συμπροσευχόμενος Θεοφιλέστατος κ. Προκόπιος ομίλησε, επικεντρώνοντας το λόγο του στην αξία της Σιωπής, ως  μεγίστη αρετή  κατά τον πνευματικό αγώνα.
Στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού, αντάλλαξαν κλήρος και λαός τον καθιερωμένο ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως.

DSC 0079
 DSC 0194
DSC 0273
DSC 0250