Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Επτά χρόνια πέρασαν από τότε που ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Νικαίας και Κορυδαλλού κ. Αλέξιος ευλόγησε τη  νεοδημιούργητη ομάδα των ενηλίκων νέων της Ενορίας μας.

Από τότε σ΄ αυτή την  ευλογημένη παρέα συμμετέχουν δεκάδες νέοι και νέες με πνευματικές αναζητήσεις που κάθε μήνα βρίσκουν απάντηση από τις φωτισμένες ομιλίες καταξιωμένων ομιλητών.

Στα πλαίσια της τακτικής μας συνάντησης σήμερα Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017  το απόγευμα βρεθήκαμε στον Ιερό Ναό τελώντας την ακολουθία του Εσπερινού και λαμβάνοντας πνευματική τροφή από την εμπνευσμένη ομιλία για τη ζωή, το έργο και το δίδαγμα της Αγίας Φιλοθέης  που εορτάζει σήμερα.




Ο Αιδεσιμολογιώτατος ομιλητής π. Αλέξανδρος Λεωτσινίδης  τ. εκπαιδευτικός ανέλυσε με επιτυχία τα στοιχεία εκείνα από τη Αγία ζωή της Αγίας Φιλοθέης και μετέδωσε στην ομήγυρη διδάγματα αποκτήσεως ουρανίων αγαθών.Στη συνέχεια οι μικροί μας φίλοι από τις ομάδες κατήχησης μαζί με τα μέλη της Ν.Ε.Ο. είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο Πνευματικό Κέντρο προβολή φωτεινών διαφανειών του επιτελεσθέντος έργου της Ενορίας σε όλους τους τομείς.




Στη συνέχεια παρακαθίσαμε όλοι σε κοινή τράπεζα δοξολογώντας τον Θεό και ανταλλάξαμε ευχές για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.




Στο τέλος ο π. Γεώργιος  μας προσκάλεσε και πάλι στον Ιερό Ναό την Κυριακή  12  Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα όπου μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των νέων, στελεχών και κατασκηνωτών της Μητροπόλεώς μας με ομιλία απο τον καθηγητή κ. Κρουσταλάκη για το νέο του βιβλίο του Γέρων-Εφραίμ-Κατουνακιώτης-Ο-Θεολόγος-και-Παιδαγωγός...

Επίσης την ερχομένη Κυριακή 26-Φεβρουαρίου στης 05:00 μ.μ. θα ανταμώσουμε όλοι στο Μοναστήρι μας των  Αγίων Πατέρων στο Σχιστό για τον Α Κατανυκτικό Εσπερινό της Συγγνώμης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αλεξίου.