Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Απο την Φωνή των Πειραιωτών

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ




Αθρόα ήταν η προσέλευση των πιστών στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού στον Εσπερινό της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών. Το χριστεπώνυμο ποίμνιο μετά τον κατανυκτικό Εσπερινό πήρε ευλογία με την προσκύνηση Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αντωνίου και τμήματος της Ιεράς Κάρας του Αγίου Θωμά. Τα Ιερά Λείψανα αυτά φυλάσσονται στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Κερατσινίου και τα μετέφερε στον Ταξιάρχη ο π. Κωνσταντίνος Τερκενσίδης, προϊστάμενος του Αγίου Αντωνίου, όταν ήλθε προσκεκλημένος από τον Ταξιάρχη για να απευθύνει λόγους ενισχυτικούς του πνευματικού αγώνα των Χριστιανών.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία αποδίδει ιδιαίτερη τιμή στα ιερά λείψανα των αγίων, γιατί αποτελούν για τους πιστούς «ταμεία χάριτος, πηγές ιαμάτων, απτή αίσθηση της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος και της ζωογόνου αύρας που εμφυσά στην ζωή της Εκκλησίας». Εκφράζουν την προσδοκία της Αναστάσεως! Μάλιστα αυτός είναι ο λόγος που αρκετοί διώκτες των Χριστιανών έκαιγαν τα σώματα των μαρτύρων και τα εξαφάνιζαν με κάθε τρόπο, γιατί νόμιζαν πως έτσι θα εξαφάνιζαν και την ελπίδα της Αναστάσεως, η οποία ενθάρρυνε τους πιστούς και τους έδινε δύναμη.

Ο ασπασμός των αγίων λειψάνων μεταγγίζει Χάρη στο σώμα μας και προσφέρει πρόγευση του μυστηρίου του Θεανθρώπου. Αυτή η μετάγγιση της Ζωής του Θεού μέσα στα σώματά μας από τα ζωηφόρα σώματα των Αγίων μάς οδηγεί σε έναν υλικοπνευματικό δρόμο, τα θεμέλια του οποίου έχουν θέσει οι Πατέρες της Εκκλησίας.